Prima Casa: Top-ul bancilor cu cele mai mici dobanzi

Joi, 05 Iulie 2012, ora 08:46
6320 citiri
Prima Casa: Top-ul bancilor cu cele mai mici dobanzi

Prima Casa a obligat piata sa adapteze preturile astfel incat sa se ajunga la pragul de 60.000 de euro, creditul maxim pe care cumparatorii il pot accesa prin intermediul acestui program. Vezi ce banci practica cele mai bune dobanzi la Prima Casa.

Programul Prima Casa permite obtinerea unui credit pentru cumpararea unei locuinte finalizate, nefinalizate sau in faza de constructie. Un astfel de credit nu permite cumularea veniturilor cu sotul sau sotia, insa in calcul gradului de indatorare se va tine cont si de cheltuielile pe familie.

Daca vrei sa aplici la un credit prin Prima Casa trebuie sa ai minim 18 ani, maxim 70 de ani, si o vechime totala in munca de 12 luni. In plus, trebuie sa ai un venit net lunar minim imprumutat de 800 de lei.

Bancile cu cea mai mica dobanda aplicata la creditele acordate prin programul Prima Casa sunt: BRD, Raiffeisen Bank si BCR, potrivit datelor compilate de pe Vreaucredit.ro.

Suma maxima acordata prin programul BRD "creditul Prima Casa 4-pentru achizitia de locuinte finalizate" este de 57.000 de euro. Rata dobanzii aplicate este de 4,4%, fiind vorba despre o dobanda variabila calculata prin formula Euribor 3M+3,75%. Creditul este acordat pentru achizitia unei locuinte finalizate sau a unei locuinte nefinalizate, aflate in diverse stadii de constructie.

Pentru a contracta un astfel de credit trebuie sa aveti insa un venit lunar de minim 400 de euro si varsta minima de 20 de ani.

Pe locul al doilea in topul celor mai scazute dobanzi pentru creditele prin "Prima Casa este Raiffeisen Bank cu "Creditul Prima Ta Casa - cu virare salariu".Prin acest credit, clientul beneficiaza de un plafon maxim de 66.500 de euro destinat achizitiei de locuinte noi construite in baza autorizatiilor de construire eliberate dupa data de 22 februarie 2010. Se aplica o dobanda variala de 4,55% (EURIBOR 3M + 3.9%). Pentru a putea obtine un astfel de credit trebui sa ai varsta minima de 21 de ani.

Pe locul trei se afla BCR cu creditul "Prima Casa 4 - Clienti fara istoric. Acest tip de credit se adreseaza persoanelor fizice iar rata dobanzii aplicate pentru un astfel de credit este de 4,61% (EURIBOR 3M + 3.95%), fiind vorba de o dobanda variabila. Varsta minima permisa este de 18 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Prima Casa dobanda credit, #programul Prima Casa dobanda, #nivel dobanda Prima Casa, #banci prima casa , #Informatii bancare