Radu Ghetea ramane presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor

Joi, 17 Mai 2012, ora 17:45
1457 citiri
Radu Ghetea ramane presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor

Adunarea Generala a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), reunita in sedinta, joi, a votat componenta Consiliului Director ca urmare a expirarii mandatelor unor membri.

Conform unui comunicat al ARB, noua componenta a Consiliului Director este: Radu Gratian Ghetea, presedinte, Petre Bunescu, vicepresedinte, si membrii Sergiu Oprescu, Gheorghe Muntean, Laurentiu Mitrache, Catalin Vasile Parvu, Sergiu Manea.

Consiliul Director este organul deliberativ si decizional al ARB. Conducerea executiva este asigurata de presedintele executiv, Florin Danescu.

Constituita in mai 1991 ca asociatie profesionala, Asociatia Romana a Bancilor are in prezent 40 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine, reunind intreaga industrie bancara activa pe piata din Romania.

Avand ca obiectiv principal reprezentarea si apararea drepturilor si intereselor membrilor sai, ARB a devenit una dintre cele mai puternice asociatii profesionale din Romania, prin implicarea constanta a membrilor sai conform prevederilor statutului asociatiei si legislatiei in vigoare, si un veritabil partener de dialog in relatia cu autoritatile romane, Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte organisme interne si internationale.

ARB este membra a Federatiei Bancare Europene, a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene si a altor organisme internationale.

#Radu Ghetea presedinte ARB, #conducere ARB , #Informatii bancare