Top 3 riscuri sub controlul bancilor

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 09:52
1553 citiri
Top 3 riscuri sub controlul bancilor

Cele mai importante trei riscuri sub controlul bancilor sunt stirbirea reputatiei, frauda angajatilor si incapacitatea de a retine cei mai buni angajati.

Studiul pune pe primele trei locuri intr-un top 10 al riscurilor globale, aflate sub controlul bancilor sau nu, incetinirea cresterii economice, schimbarile legislative si disponibilitatea capitalului, releva un raport AON, prezentat marti seara in cadrul conferintei "Atentie, riscurile nu sunt in criza", organizat de AON Romania si Institutul Bancar Roman in Bucuresti, citate de Mediafax.

"Despre riscuri se vorbeste de obicei atunci cand se produc, desi atunci este tardiv. Studiul AON arata ca industria financiara percepe o crestere accentuata a riscului operational dupa declansarea crizei in 2008, situatie valabila si in Romania", a spus Valentin Tuca, directorul AON Romania Broker de Asigurare.

Intrucat industria bancara se indreapta spre o schimbare a modelelor de business, riscurile sunt in crestere, sustine Petru Rares, presedintele Institutului Bancar Roman.

Bancile care provin din tarile afectate de criza datoriilor suverane sunt atent supravegheate de Banca Centrala a Europei, sustine Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

El a mai spus ca in acest moment conditiile Romaniei de accesare a fondurilor externe sunt destul de bune. CDS-ul, asigurarea de default care masoara perceptia investitorilor despre riscul tarii, se ridica la 431 de puncte de baza (4,31%), fata de 441 in cazul Sloveniei si 380 in cazul Bulgariei.

#riscuri sub controlul bancilor , #Informatii bancare