Unicredit va garanta 80% din valoarea creditelor IMM-urilor

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 14:12
3603 citiri
Unicredit va garanta 80% din valoarea creditelor IMM-urilor

Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit Tiriac Bank au semnat un acord de garantare in cadrul Initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), care va permite bancii din Romania sa acorde IMM-urilor noi imprumuturi in valoare totala de pana la 87,5 milioane de euro.

Potrivit acordului de garantare, al treilea de acest fel in Romania, UniCredit Tiriac Bank va putea oferi noi credite pentru investitii si extinderea intreprinderilor mici si mijlocii de pe piata locala, in conditii mai avantajoase si cu niveluri solicitate de colateral reduse, datorita garantiilor disponibile prin Initiativa JEREMIE. Banca va acorda aceste imprumuturi timp de doi ani, incepand din primavara anului 2012, iar termenele de acordare vor fi de maximum 6 ani.

Al treilea acord de garantare JEREMIE in Romania este rezultatul apelului pentru expresii de interes lansat de catre FEI in 2010 si care a fost primit cu interes de bancile romanesti. Acest apel a fost lansat in cadrul implementarii Initiativei JEREMIE, finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007 - 2013.

"Ne bucuram sa semnam al treilea acord de garantare in Romania in cadrul Initiativei JEREMIE. Aceasta noua operatiune de garantare va contribui la satisfacerea cererii mari pentru imprumuturi din partea IMM-urilor de pe piata locala, care gasesc cu greu finantare bancara din cauza contextului economic dificil", a spus Richard Pelly, Chief Executive al FEI.

Din 2012, UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitia IMM-urilor credite de investitii garantate pana la 80%

Din primavara anului 2012, UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitia IMM-urilor credite de investttii garantate pana la 80% cu ajutorul instrumentului oferit de FEI din fonduri europene. Principalul avantaj al acestui instrument este ca nu presupune comision de garantare si faciliteaza accesul la creditare pentru IMM-urile care doresc sa investeasca si nu dispun de suficiente garantii.

JEREMIE (acronim pentru "Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" sau "Resurse europene comune pentru intreprinderi de la micro la medii") este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013.

JEREMIE permite statelor membre si regiunilor sa dedice resurse nationale si din fondurile structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-uri intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana, in scopul indeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, in acelasi timp ducand la o utilizare mai eficienta a fondurilor structurale. La nivelul Uniunii Europene, FEI a semnat in prezent 8 acorduri la nivel national si 5 acorduri regionale.

In Romania, Fondul de participare JEREMIE este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programul Operational Sectorial de Crestere a Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 1 "Un sistem inovativ si eco-eficient de productie" - Domeniul Major de Interventie 1.2. "Accesul la finantare pentru IMM-uri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Unicredit Tiriac Bank credite investitii, #instrument garantare credite investitii IMM , #Informatii bancare