Vor duce tranzactiile mobile la disparitia bancilor?

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 14:50
1290 citiri
Vor duce tranzactiile mobile la disparitia bancilor?
Tranzactii mobile

Daca vrei sa te revolti impotriva marilor banci, nu trebuie decat sa stai linistit pe canapea si sa realizezi tranzactii de pe telefonul mobil.

Cum ar putea zgudui acest lucru sistemul bancar? Din moment ce aproape orice operatiune poate fi facuta fara a merge la o sucursala, de ce ai mai ramane fidel vreunei banci? Iar cum majoritatea oamenilor isi aleg banca in functie de cat de extinsa este reteaua acesteia, marile institutii ar putea pierde teren in fata celor mici.

Avansul tehnologic al smartphone-urilor, device-uri care iti permit acum si scanarea de cecuri si facturi, sparge una dintre ultimele bariere in calea schimbarii bancilor.

Pe masura ce acesta practica prolifereaza, micile institutii vor da iama in visteriile marilor banci.

Ideea de a renunta la a fi clientul unei mari banci pentru a trece la o institutie mai mica a ajuns sa aiba o zi proprie de "nastere": 5 noiembrie este "Ziua Transferului Bancar".

Parintele acestei zile este proprietarul unei galerii de arta din Los Angeles, Kristen Christian, care a incurajat oamenii sa-si retraga banii din marile banci, ca forma de protest impotriva politicilor acestor.

#tranzactie bancara mobil, #mobile banking, #online banking , #Informatii bancare