Ai smartphone? Plateste-ti facturile cu telefonul mobil

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 16:54
1972 citiri
Ai smartphone? Plateste-ti facturile cu telefonul mobil

ING Bank a lansat o aplicatie pentru telefoane inteligente cu sisteme iOS si Android care permite realizarea majoritatii functiilor oferite de Home'Bank si plata utilitatilor prin scanarea facturilor cu ajutorul camerei foto din dotarea telefonului.

Potrivit sefului departamentului de management de produs si canale directe din ING, Stefan Radu, Fast Pay este primul serviciu din Romania care permite plata facturilor de utilitati folosindu-se scanarea codului de bare a facturii prin camera foto a telefonului mobil, care trebuie sa aiba functia de autofocus.

In urma scanarii codului de bare de pe factura, datele de plata vor fi incarcate automat, fara a mai fi necesara realizarea altor actiuni suplimentare, clientul urmand doar sa confirme informatia si sa utilizeze digipass-ul, folosind codul de utilizator si parola deja inregistrate pentru ING Home'Bank.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit, incepand de joi, de pe App Store si Android Market, si poate fi utilizata de clientii care au deja serviciul ING Home'Bank.

Noua versiune ING Home'Bank pentru smartphone-uri permite realizarea unei game largi de operatiuni bancare, cum ar fi accesarea si verificarea situatiei conturilor, efectuarea de plati si transferuri in lei intre conturile curente deschise la ING Bank sau catre conturi deschise la alte banci, verificarea istoricului tranzactiilor recente (sapte zile) sau efectuarea de schimburi valutare.

Aplicatia va permite utilizatorilor localizarea celor mai apropiate bancomate sau sedii ING Bank.

"Credem ca pentru inceput vor creste accesarile pentru verificarea conturilor, unde ne asteptam la mult mai multe interogari decat pe aplicatia web. Pe zona de plati va exista un anumit timp, pentru ca clientul sa inceapa sa se simta confortabil", a explicat Sefan Radu.

El a aratat ca in prezent serviciul Mobile'Bank este utilizat de 350.000 de clienti, iar numarul creste constant. Mai mult, de la lansarea variantei mobile a paginii web de Home'Bank, s-au inregistrat 3.500 de acesari lunare si trendul de crestere este de 10-15% lunar.

Directorul ING estimeaza ca pana la finele anului vor fi 50.000 de descarcari ale aplicatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ING functie smartphone, #ING functie smartphone home banking, #serviciu ING smartphone , #Oferte banci