"Cadoul" bancilor in martie: dobanzi mai mici sau carduri speciale

Vineri, 02 Martie 2012, ora 08:15
2643 citiri
"Cadoul" bancilor in martie: dobanzi mai mici sau carduri speciale
De Martisor, bancile au oferte speciale

Bancile profita de luna martie si lanseaza oferte promotionale, intr-o incercare de a castiga un avans in fata concurentei. CEC Bank a redus nivelul ratei anuale a dobanzii variabile pentru creditele in lei, pana la 14%.

CEC Bank se numara printre bancile care au pregatit oferte speciale pentru luna martie. De la 1 martie, banca reduce nivelul ratei anuale a dobanzii variabile aferenta creditelor in derulare acordate in lei, care nu se mai regasesc in oferta bancii, la maxim 14%.

Reducerea dobanzii va fi realizata prin micsorarea marjelor si se va aplica creditelor in lei acordate persoanelor fizice, pentru care nivelul actual al ratei anuale a dobanzii este mai mare decat nivelul plafonat.

Pe de alta parte, reducerea dobanzii nu se va aplica in cazul creditelor acordate in baza unor programe guvernamentale, a Legii Locuintei nr. 114 si a creditelor derulate prin intermediul cardurilor de debit sau credit.

"Prin diminuarea marjei de dobanda aferenta creditelor in lei, CEC Bank vine in sprijinul tuturor clientilor persoane fizice care au credite in derulare. Astfel, banca noastra demonstreaza o abordare echitabila, operand reduceri atat la dobanzile platite la depozite, cat si la dobanzile la credite.

Depozite cu dobanzi mai mari pentru doamne

Emporiki Bank ofera in luna martie un bonus de 0,2 procente la dobanzile standard aferente depozitelor noi in lei sau valuta, dar oferta este dedicata exclusiv femeilor.

"Pentru orice depozit standard constituit in luna martie, clientele vor primi un bonus de 0,2% in plus fata de dobanda standard. Depozitul trebuie sa fie in valoare de minim 500 de lei, euro sau dolari, iar termenul de constituire sa fie mai mare de o luna", se afirma in comunicatul institutiei de credit.

Emporiki acorda o dobanda de 6,2% pentru depozitele in lei, de 6,25% pe trei luni, respectiv 6,60% pe 12 luni. In cazul economiilor in euro, dobanzile practicate de banca pentru clientela feminina vor fi de 2,75% la o luna, de 3,40% pe trei luni, respectiv de 3,55% in celor constituite pe un an.

Cu acest prilej, ii invitam pe clientii nostri la ghiseele bancii, in vederea incheierii si semnarii actelor aditionale la contractele de credit", a declarat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

Prima Casa in lei, de la BCR

O alta institutie bancara din Romania care continua seria "ofertelor" este Banca Comerciala Romana (BCR). Aceasta a lansat creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4.

"Prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei. Un alt avantaj pentru clienti este acela ca BCR nu percepe comision de analiza dosar.

Clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, beneficiaza de o reducere a dobanzii cu 0,2 puncte procentuale fata de dobanda standard", a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate, Directia Managementul Produselor Retail, BCR, in cadrul unui comunicat.

Dobanda este variabila si este formata din Robor la 3 luni plus o marja de 2,3% pe an, pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR sau 2,5% pe an, pentru ceilalti clienti. De exemplu, pentru un credit de 165,000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Robor) este de 1.173 lei.

Clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori. Pana in prezent, BCR a acordat credite in valoare de peste 300 milioane de euro.

Primesti contravaloarea impozitelor

In luna martie, Raiffeisen Bank continua campania inceputa pe 2 ianuarie 2012. Prin intermediul acestei campanii, clientii primesc inapoi contravaloarea impozitelor pe care le-au achitat cu cardul de debit Visa Raiffeisen Bank.

Astfel, daca platesc impozitele si taxele locale cu acest card, pana la sfarsitul lunii martie, clientii intra intr-un concurs al carui premiu consta in returnarea contravalorii impozitului platit.

Faci cumparaturi si primesti banii inapoi

Clientii care solicita eliberarea unui card la Millennium Bank, pot opta acum pentru Cardul cu Bani Inapoi, care ii permite posesorului sa economiseasca bani de fiecare data cand cheltuieste.

Pentru cumparaturi lunare de cel putin 300 de lei efectuate la orice supermarket si benzinarie de pe teritoriul Romaniei, achitate cu acest card, posesorul cardului Bani inapoi primeste de la Millennium 3% din suma cheltuita, in limita a 100 de lei.

Pentru a profita de beneficiile oferite de acest card, clientii trebuie sa isi deschida un cont de salariu la Millennium Bank, si sa vireze lunar in cont minimum 1.000 de lei.

#oferta banci, #oferte promotionale banci, #banci depozite , #Oferte banci