ING: Daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 14:34
1133 citiri
ING: Daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro

Deprecierea leului este determinata de factori externi si influentata usor de decizia BNR de reducere a dobanzii cheie, iar daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro, a declarat economistul ING Vlad Muscalu.

"Deprecierea nu este singulara in cazul leului, asadar pare indusa de vestile venite din zona euro. Este posibil sa vedem leul ceva mai vulnerabil in fata acestor presiuni de depreciere. Miscarea de astazi (joi, n.r.) este determinata de factori externi si influentata usor de decizia BNR (de reducere a dobanzii cheie la 6%, n.r.)", a spus Muscalu, citat de Newsin.

Potrivit acestuia, daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro

"BNR ar putea mai degraba sa tempereze ritmul de depreciere. Pe moment, nu vorbim de presiuni mari pe moneda nationala. Tinand cont de perspectiva ING pentru Grecia, nu vedem un leu cu mult mai slab. Daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro", a mai precizat Muscalu.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,3585 lei/euro, cel mai ridicat din acest an, cu 0,29% mai mare fata de sedinta precedenta.

#curs leu, #bnr , #Oferte banci