Raiffeisen Bank si CEB au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 14:10
1713 citiri
Raiffeisen Bank si CEB au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro
Foto: Nineoclock.ro

Raiffeisen Bank si Council of Europe Development Bank (CEB) au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro, respectiv 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing, potrivit unui comunicat de presa, remis, luni, AGERPRES.

Liniile de finantare sunt destinate investitiilor IMM-urilor cu scopul de a crea sau a mentine locurile de munca si finantarii investitiilor comunitatilor locale si a companiilor de utilitati publice.

"In calitatea noastra de banca europeana pentru dezvoltare sociala suntem multumiti ca putem colabora cu Raiffeisen Bank in Romania pentru crearea de noi locuri de munca si pentru dezvoltarea economica a tarii. CEB este hotarata sa-si urmeze misiunea principala aceea de a intari coeziunea sociala si dezvoltarea tarilor membre UE, o misiune care este esentiala in perioada economica dificila pe care o traversam" a declarat Mikolaj Dowgielewicz, vice-guvernator CEB.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii.

Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta in 2012, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La mijlocul anului 2012, reteaua Raiffeisen Bank numara 539 de unitati (fata de 542 cat era in iunie 2011), o retea de peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 10.500 de EPOS-uri.

Council of Europe Development Bank (CEB) a fost infiintat in 1956 si are 40 de state membre. Dintre acestea, 21 de state centrale, est si sud-est europene reprezinta tarile spre care se indreapta cu precadere atentia CEB. Ca instrument principal al politicilor de solidaritate in Europa, banca finanteaza proiecte sociale care creeaza conditii si resurse pentru crestere economica.

#acord imprumut Raiffeisen Bank, #imprumut Council of Europe Development Bank, #finantare investitii IMM , #Oferte banci