Vrei o masina second hand? Afla care este cel mai bun credit auto

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 12:19
4487 citiri
Vrei o masina second hand? Afla care este cel mai bun credit auto
Credit auto

Amanarea taxei auto reprezinta o ocazie buna pentru achizitia unei masini second hand. Daca vrei sa profiti de amanarea taxei si cauti cel mai bun credit auto, dar nu stii cat vei plati lunar, Business24 te ajuta.

Daca vrei o masina second hand, acum este momentul potrivit sa o cumperi, pentru ca nu taxa auto a fost amanata, iar bancile au oferte bune. De exemplu, daca vei accesa un credit auto in valoare de 10.000 de euro, pentru o perioada de cinci ani, cea mai mica rata o vei plati la CEC Bank. Aici, in fiecare luna vei achita putin peste 200 de euro, potrivit datelor conso.ro.

Suma totala de rambursat se ridica la 12.370 de euro, la o dobanda anuala estimativa (DAE) de 9,18%. Pentru a beneficia de credit, trebuie sa achiti un avans de minim 20% si sa dovedesti ca ai un venit de cel putin 2.400 de lei. Vei mai plati, suplimentar, un comision de acordare de 57,5 euro.

Un avans mai mic vei plati la Porsche Bank, pentru un imprumut auto in valoare de 10.000 de euro, contractat tot pe o perioada de cinci ani. Avansul este de cel putin 15%, iar rata pe care o vei da lunar este de 210 euro. DAE se ridica la 9,99%, iar suma totala de rambursat este de peste 12.600 de euro.

Tot 15% este si avansul minim de la Banca Transilvania, pentru un credit acordat in aceleasi conditii. Rata lunara este de 210 euro, trebuie sa dovedesti ca ai un venit minim de cel putin 2.460 de lei. In schimb, nu vei plati nici comision de acordare si nici prime de asigurare.

O rata similara vei avea daca preferi un credit auto la OTP Bank. In fiecare luna vei plati 218 euro, dar in final vei avea de rambursat peste 13.000 de euro, in conditiile in care DAE se ridica la 11,71%. Nu vei plati comisioane de acordare sau anuale si nici prime de asigurare, dar avansul minim este de 25%.

Avans minim de 25% vei avea de platit si la Garanti Bank, daca esti interesat sa iei un credit auto in valoare de 10.000 de euro, pe o perioada de cinci ani. Nu vei plati comision de acordare, anual sau prime de asigurare. In schimb, trebuie sa dovedesti ca ai un venim de cel putin 2.633 de lei. Rata lunara este de 226 de euro, pentru ca, in timp ce DAE este de 11,84%.

Singura banca unde nu va trebui sa platesti un avans minim este UniCredit Tiriac Bank. Rata lunara, pentru un imprumut auto de 10.000 de euro, luat pe o perioada de cinci ani, este putin mai mare de 230 de euro.

In total, vei rambursa peste 14.000 de euro, avand in vedere ca DAE este de 16.09%. La UniCredit Tiriac Bank nu vei plati comision anual si nici prime de asigurae, dar va trebui sa platesti 300 de euro, pentru comisionul de acordare.

Cel mai mare avans pentru un credit auto este la Romanian International Bank (RIB), dar pentru achizitionarea unor masini noi. Avansul minim obligatoriu este de 50% si va trebui sa platesti si un comision de acordare in valoare de 150 de euro. Comisionul anual si primele de asigurare sunt zero.

#credit auto, #rata credit auto, #imprumut auto masina second hand , #Oferte banci