Volksbank castiga o batalie juridica, dar plateste daune in multe alte procese

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:05
3560 citiri
Volksbank castiga o batalie juridica, dar plateste daune in multe alte procese

Volksbank a castigat un recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care doi clienti au solicitat in justitie constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind perceperea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Instanta suprema a dat, insa, castig de cauza clientilor in cel putin alte patru dosare.

Astfel, victoria in dosarul 5093/99/2011*, obtinuta in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie de avocatii Volksbank, determina modificarea in totalitate a hotararilor pronuntate anterior de instantele inferioare in cazul a doi clienti ai Volksbank Romania, se precizeaza intr-un comunicat remis de firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a reprezentat banca in acest proces.

Clientii au cerut instantei constatarea caracterului abuziv al unor clauze cuprinse in conventiile de credit. Clauzele in discutie se refera, in principal, la comisioane practicate de banca, in speta comisionul de risc, dar cererea lor a fost respinsa.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat insa castig de cauza clientilor in cel putin alte patru dosare", arata Avocatul Codrut Avram, care a reprezentant in justitie mai multi clienti ai bancii. In plus, acestia ar fi castigat intr-o majoritate covarsitoare procesele din cadrul instantelor de Fond si de la Curtile de Apel.

Ca urmare a hotararilor judecatoresti, pana acum, Volksbank a executat de bunavoie sentinta de restituire a comisioanelor pentru cel putin 30 de clienti.

Mai mult, instanta a obligat Volksbank la plata de daune morale catre o parte dintre clienti "pentru stresul, teama, angoasa, incertitudinea pricinuite de aceste clauze abuzive", a mai adaugat Avram.

#procese banci Romania, #proces Volksbank clauze abuzive, #proces clauze abuzive banci, #decizie proces Volksbank, #proces comision risc banci , #Procese banci