Efect: BNP Paribas isi reduce expunerea pe Grecia cu 60%

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 12:21
1429 citiri
Efect: BNP Paribas isi reduce expunerea pe Grecia cu 60%

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a inregistrat o scadere brusca a profitului, in cel de-al treilea trimestru, ca urmare a expunerii sale la bancile din Grecia si a anuntat ca a redus cu 60% valoarea obligatiunilor grecesti pe care le detine.

Banca, cu sediul in Paris, a declarat ca a redus cu 60% valoarea obligatiunilor grecesti pe care le detine, pentru a reflecta angajamentul asumat luna trecuta de creditorii privati ai Greciei, desi a aratat ca acest plan este in continuare "invaluit in incertitudine", scrie New York Times.

"BNP si-a asumat o atitudine mai prudenta in ceea ce priveste datoriile Greciei. Avand in vedere evolutia actuala a situatiei este o miscare indrazneata", a declarat Michel Marine, manager de fond la Montsegur Finance.

Banca franceza si-a redus expunerea si Italia, cu 8,3 miliarde de euro sau 40%, si pe Spania, cu 2,2 miliarde de euro sau 81,5%.

"Noul plan de restructurare a deficitului Greciei a avut un impact negativ asupra venitului net inregistrat in acest trimestru, care, in ciuda acestui fapt, se afla in conformitate cu performantele din trimestrele anterioare", a precizat Baudouin Prot, directorul executiv al bancii.

El a mai precizat ca expunerea bancii fata de Grecia a fost suficient de mica pentru ca un default sa fie gestionat.

Reactia BNP Paribas urmeaza tendinta marilor banci, care au inceput sa isi reduca expunerea pe Grecia.

#BNP Paribas expunere datorii suverane, #bnp paribas profit , #Profit banci