Garanti Romania: Profit net in crestere cu peste 80% in T1

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 12:01
1547 citiri
Garanti Romania: Profit net in crestere cu peste 80% in T1

Grupul financiar Garanti Romania a inregistrat un profit net consolidat de 5,8 milioane de euro in primul trimestru din 2012, in crestere cu peste 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Toate cele patru companii din cadrul Garanti Group Romania au inregistrat profit in primele trei luni ale anului, dintre care Garanti Bank - 4,1 milioane de euro profit net, cu aproximativ 70% mai mult decat in aceeaSi perioada din 2011. Activele consolidate ale grupului au ajuns la 1,8 miliarde de euro.

Rezultatele se datoreaza in mare parte unei strategii de optimizare si de dezvoltare continua a produselor si serviciilor adresate segmentelor retail, IMM si companii mari, care a dus la o crestere medie de aproximativ 10% la nivelul intregului portofoliu de credite, potrivit reprezentantilor companiei.

"Vom continua sa ne mentinem profitabilitatea la nivelul intregului grup pe tot parcursul anului, avand totodata o abordare prudenta in ceea ce priveste situatia economica in acest an si gestionand cu grija riscurile intr-un mediu care ramane volatil. Prin prisma resurselor de care dispunem, ne vom axa pe oferirea de imprumuturi retail, IMM si corporate, insa vom cauta sa ne pastram un nivel al lichiditatii cat mai ridicat", a declarat Murat Atay, CEO Garanti Group Romania.

In primul trimestru al anului 2012, Garanti Bank si-a extins prezenta la nivel national prin intermediul agentiilor si canalelor alternative de servicii, ajungand la o retea de 79 de agentii si 216 ATM-uri, in timp ce numarul de POS-uri a crescut la 7.400.

Numarul total al cardurilor de debit si de credit a depasit 230.000.

Pentru primele trei luni din 2012, actionarul Grupului Garanti Romania, Turkyie Garanti Bankasi, a inregistrat un profit net consolidat de 962 milioane de lire turcesti (aproximativ 410 milioane euro) si active totale de 165,7 miliarde de lire turcesti (aproximativ 70,6 miliarde euro).

Grupul Garanti reuneste Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare, care isi desfasoara activitatea pe piata locala sub coordonarea Garanti. Cele trei IFN-uri completeaza oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar - si sale & lease-back) si servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.

Garanti Group ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.

Grupul Garanti este detinut de catre Turkyie Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua banca privata ca marime din Turcia, dupa active.

#Garanti cifra afaceri 2012, #Garanti rezultate financiare 2012, #Garanti carduri debit 2012 , #Profit banci