BCR lanseaza creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4

Marti, 28 Februarie 2012, ora 11:40
1854 citiri
BCR lanseaza creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca, incepand de marti, lanseaza creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4,

"Prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei".

"Un alt avantaj pentru clienti este acela ca BCR nu percepe comision de analiza dosar, iar clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR beneficiaza de o reducere a dobanzii cu 0,2 puncte procentuale fata de dobanda standard", a declarat Ioana Mihai - Sef Departament Credite Garantate, Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50mp.

Dobanda este variabila si este formata din Robor la 3 luni, plus o marja de 2,3% p.a. pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR sau 2,5% p.a. pentru clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR.

Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca accepta pana la trei coplatitori.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate - la jumatate din valoarea acordata a creditului.

Pana in prezent, BCR a acordat credite in valoare de peste 300 milioane euro in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa 4 si a ajutat astfel peste 8.200 de familii sa isi achizitioneze prima locuinta.

Pana in prezent, BCR a acordat peste 23.000 credite in cele 4 etape ale Programului Prima Casa, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane EUR.

Valoarea medie a unui imprumut din programul Prima Casa 4 este de 37.700 euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 euro.

#credit Prima Casa BCR, #credite BCR program Prima Casa, #Prima Casa 4 credite BCR , #Program banci