Banca Chineza pentru Dezvoltare vrea sa isi deschida o filiala in Romania

Marti, 31 Iulie 2007, ora 13:19
892 citiri

Banca Chineza pentru Dezvoltare (CDB) planuieste sa isi deschida o filiala in Romania, in acest moment reprezentantii bancii aflandu-se in stadiul de cercetare de piata, iar o hotarare urmeaza sa fie luata pana la sfarsitul anului, a declarat pentru NewsIn, reprezentantul bancii, Cao Xiaoming.

CDB este detinuta integral de statul chinez. Banca este interesata de pietele emergente Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu si America Latina.

Banca nu este inca prezenta pe piata din Europa, iar pe langa Romania, reprezentantii bancii iau in considerare extinderea si in Albania si Grecia. Reprezentantii bancii vor fi prezenti in Romania timp de o luna si jumatate, iar la finalul acestei perioade vor redacta un raport care va contine recomandari si conluzii despre posibilitatea deschiderii unei filiale si in Romania.

Banca Chineza pentru Dezvoltare ofera credite pe termen lung pentru infrastructura. Banca a fost implicata in proiecte de infrastructura de drumuri, feroviara, precum si diverse proiecte din domeniul industriei petrochimice.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)