Bancile ar putea vinde 80% din activele reposedate, in urmatorii cinci ani - estimare

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 15:02
1583 citiri
Bancile ar putea vinde 80% din activele reposedate, in urmatorii cinci ani - estimare

Bancile ar putea vinde in urmatorii cinci ani 80% din activele reposedate, iar in urmatorii doi ani pana la 40%, a declarat, miercuri, Razvan Gheorghe, managing partner al companiei Activ Property Services.

"Bancile se chinuie acum cu executari si disponibilizari de portofolii si ced ca va fi o ocupatie care le va lua mult timp. Ceea ce au ei, eu cred ca 80% se poate vinde in cinci ani, iar in urmatorii doi ani vor putea sa vanda in jur de 30-40%", a spus Razvan Gheorghe.

Acesta a explicat ca prin active reposedate ale bancilor are in vedere cladiri rezidentiale, comerciale, dar si terenuri, iar bunurile au intrat in posesia bancilor sau se afla acum in procedura de executare silita si urmeaza sa fie vandute. Potrivit estimarilor sale, pierderea se situeaza la sub 50 de centi la dolar.

Razvan Gheorghe a anuntat ca activitatea Cushman & Wakefield Romania va fi continuata de Activ Property Services, care va oferi intreaga gama de servicii ca si pana acum, nu numai pentru Romania, dar si pentru Republica Moldova, in calitate de Alliance Partner Cushman & Wakefield.

Proprietatea companiei Cushman & Wakefield a fost transferata incepand cu 1 iulie catre Razvan Gheorghe, directorul general din acest moment.

Acesta estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de un milion de euro, in scadere fata de 1,4 milioane de euro in 2012.

Acesta a explicat ca perioada prin care trecem nu este una de criza, ci una de normalitate si ca lumea agentilor imobiliari s-a schimbat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proprietati reposedate banci, #vanzare active reposedate banci, #locuinte recuperate banci, #credite ipotecare banci , #Stiri Banci