Bancile din Europa trebuie sa "curete" credite imobiliare de 600 de miliarde de euro

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:00
1869 citiri
Bancile din Europa trebuie sa "curete" credite imobiliare de 600 de miliarde de euro

Bancile si managerii de active din Europa trebuie sa vanda sau sa restructureze credite imobiliare riscante in valoare de 584 miliarde de euro, parte a procesului de curatare a portofoliilor de imprumuturi, potrivit firmei de consultanta Cushman & Wakefield.

Institutiile de credit, managerii de active si bancile infiintate special pentru active cu probleme, precum Sareb in Spania, au vandut astfel de imprumuturi in valoare de 40,9 miliarde de euro in primele sase luni, in crestere de peste sase ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un raport al firmei de consultanta imobiliara, citat de Bloomberg.

Tranzactiile, inclusiv ipoteci prescrise, vor ajunge la un nivel record de 60 miliarde de euro in acest an, estimeaza Cushman & Wakefield.

Bancile, precum Royal Bank of Scotland, accelereaza vanzarile de portofolii de credite, concomitent cu declinul costurilor de finantare si imbunatatirea increderii in economie.

Investitori mari din SUA, precum Lone Star Funds si Cerberus Capital Management, se numara printre cumparatorii care au profitat de vanzarea activelor, ceea ce ingreuneaza prezenta pe aceasta piata a firmelor mai mici, afirma Cushman & Wakefield.

Pretul mediu al unei tranzactii in Europa s-a situat la 621 milioane de euro in prima jumatate a anului, fata de 346 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.

Totalul activelor care ar trebui vandute, de 584 miliarde de euro inainte de asumarea de pierderi, include imprumuturi, proprietati prescrise si ipoteci rezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restructurare credite imobiliare banci, #vanzare portofoliu credite banci, #banci europa , #Stiri Banci