Bancile rusesti cresc dobanzile la credite

Miercuri, 26 Septembrie 2007, ora 08:31
1011 citiri

Dobanzile la creditele ipotecare acordate de bancile rusesti ar putea creste pana la sfarsitul acestui an, pe fondul crizei de pe pietele financiare externe, estimeaza Anatoli Peciatnikov, directorul Departamentului de credite ipotecare al VTB 24, institutia de retail a VTB, cea de-a doua banca dupa marime din Rusia.

"Avand in vedere majorarea costurilor resurselor atrase de bancile rusesti, prognozez o crestere a dobanzilor la creditele ipotecare la finele anului. Consider ca scumpirea creditelor nu va avea niciun efect asupra volumului afacerilor bancilor", a precizat Peciatnikov, citat de agentia RIA Novosti. De altfel, mai multe institutii de creditare din Rusia au anuntat deja majorarea dobanzilor.

Avantajos, doar pe termen lung


Cu toate acestea, pe termen lung, bancherii asteapta o scadere a nivelului dobanzilor, a mai spus reprezentantul bancii. Dobanzile la creditele ipotecare practicate de bancile rusesti se ridica, in prezent, la 9-14% pentru imprumuturile in valuta si la 10,5-18% pentru cele in ruble. In ceea ce priveste banca pe care o reprezinta, Anatoli Peciatnikov exclude o eventuala majorare a dobanzilor pentru creditele acordate pana in prezent.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=324173>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.