Bank of Cyprus incepe negocierile cu posibilii cumparatori

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 10:49
1535 citiri
Bank of Cyprus incepe negocierile cu posibilii cumparatori

Bank of Cyprus (BoC) Romania are activitatea suspendata inca doua saptamani, iar luni incepe negocierile cu bancile care si-au exprimat interesul pentru cumpararea acesteia, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) pentru perioada cuprinsa intre 8 aprilie - 22 aprilie a.c. inclusiv. Aceasta prelungire este necesara pentru derularea negocierilor in scopul vanzarii sucursalei din Romania, negocieri care incep luni, 8 aprilie a.c, cu bancile care si-au exprimat interesul pentru cumpararea acesteia. Banca Nationala a Romaniei a fost notificata in acest sens", se spune in comunicat, potrivit Agerpres.

Blanculescu: E o manipulare

Desi reprezentantii Bank of Cyprus spuneau saptamana trecuta ca banca va fi inchisa pentru public pana pe 8 aprilie, acum ei anunta ca activitatea bancii va ramane inchisa timp de doua saptamani, din cauza negocierilor pentru cumpararea institutiei bancare.

Consultantul financiar Ionel Blanculescu sustine ca e vorba de o manipulare si de un scenariu previzibil.

"Am spus deja ca asta se va intampla, ca ei vor metine banca inchisa, si ca vorbim despre o operatiune clasica, astfel incat sa amorteasca furia. Vor mentine banca inchisa", crede consultantul financiar.

Bank of Cyprus Romania ramane inchisa. Blanculescu: e o manipulare

Pana la redeschiderea sucursalei BoC si agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi reteaua de ATM-uri, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC.

"In conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezolutia institutiilor de credit si a altor institutii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusa in procedura de rezolutie (restructurare si reorganizare). Masurile de reorganizare ordonata a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancara din Cipru si Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European si a Consiliului din 4 aprilie 2001", se mai spune in comunicat.

Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC) a anuntat pe 1 aprilie ca a decis suspendarea temporara, pentru o saptamana, a operatiunilor din Romania ale Bank of Cyrus.

"Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis suspendarea operatiunilor din Romania ale BoC pentru o perioada de o saptamana, incepand de astazi, 1 aprilie 2013, in conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru, in vederea identificarii unei solutii de vanzare a acesteia. BNR a fost notificata in acest sens", se mentiona intr-o nota a bancii.

#preluare Bank Cyprus Romania, #cumparatori Bank Cyprus Romania, #Blanculescu Bank Cyprus , #Stiri Banci