Bank of Cyprus va deschide prima unitate de pe piata romaneasca in luna iunie, in Capitala

Joi, 10 Mai 2007, ora 17:41
802 citiri

Bank of Cyprus va intra pe piata bancara romaneasca in luna iunie, odata cu deschiderea primei unitati in Bucuresti, subsidiara urmand sa fie denumita Bank of Cyprus Romania, a anuntat, joi, institutia de credit.

"Procedurile pentru furnizarea de servicii bancare in Romania si Rusia sunt finalizate in mod substantial. Este de asteptat ca operatiunile din cele doua tari sa inceapa in curand. Semnalele initiale privind prezenta noastra in cele doua state sunt foarte incurajatoare", se arata in raportul financiar al institutiei de credit.

La sfarsitul lunii aprilie, Bank of Cyprus a anuntat ca va incepe operatiunile in Romania pana la finele lunii mai si ca vizeaza acordarea, in acest an, a unor credite in valoare de circa 100 de milioane de euro, in special pentru companii.

Inainte de a-si asigura licenta de operare pe piata romaneasca din partea Bancii Nationale a Romaniei, obtinuta in decembrie 2006, Bank of Cyprus a acordat credite in valoare de peste 100 de milioane de euro, imprumuturile fiind inregistrate in portofoliul diviziilor din Cipru si Grecia.

Institutia de credit vrea sa ajunga, pana la finele anului viitor, la un sold al creditelor de circa 200-250 de milioane de euro.

Subsidiara de pe piata romaneasca a companiei de leasing a bancii cipriote, Cyprus Leasing Romania IFN, a inceput operatiunile in luna martie.

Grupul Bank of Cyprus avea la sfarsitul primului trimestru active totale de 26,2 de miliarde de euro. Profitul dupa plata impozitelor a fost de 107 milioane de euro, in urcare cu 67%.

Cu o activitate de peste 100 de ani, grupul are afaceri in domeniul bancar, leasing, brokeraj, fonduri de investitii, imobiliar si in cel al asigurarilor.

Bloombiz

(Sursa: Mediafax)