BCE: Bancile elene nu risca insolventa

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 13:14
1407 citiri
BCE: Bancile elene nu risca insolventa
Foto: zigzag-online.ro

Bancile elene nu se confrunta cu riscul insolventei in acest moment, a afirmat, miercuri, Bostjan Jazbec, membru in Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene, intr-un interviu acordat publicatiei germane 'Handelsblatt', transmite Reuters.

Creditorii eleni au obtinut de la BCE aprobarea de a beneficia de 60 miliarde de euro (68 miliarde de dolari) prin intermediului liniei de finantare de urgenta a Bancii Centrale din Grecia (ELA), au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Agerpres.

In mod normal, bancile grecesti isi asigurau necesitatile de lichiditate de la Banca Centrala Europeana, in conditiile in care finantarea oferita de ELA este mai scumpa decat imprumuturile de la BCE. Insa, BCE a anuntat ca nu va mai accepta obligatiuni guvernamentale elene drept garantii pentru creditele acordate bancilor comerciale.

Obligatiunile grecesti au in prezent un rating de tip 'junk', iar, potrivit normelor BCE, nu pot fi acceptate drept garantii pentru credite. Pana acum, BCE a facut o exceptie de la aceste norme in ideea de a da o mana ajutor bancilor grecesti.

#banci elene solvabile, #risc insolventa banci elene , #Stiri Banci