Concedieri masive la JPMorgan: 17.000 de angajati sunt vizati

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 11:17
1561 citiri
Concedieri masive la JPMorgan: 17.000 de angajati sunt vizati

Cea mai mare banca din Statele Unite, JPMorgan Chase, va accelera ritmul restructurarilor, renuntand la 6,6% din numarul total sl angajatilor, aproximativ 17.000 de persoane, in urmatorii doi ani, incercand sa scada costurile diviziilor mai neprofitabile.

In anul 2012, JPMorgan, cu sediul la New York, a inregistrat un profit net de 21,3 miliarde de dolari, al treilea an consecutiv in care grupul raporteaza castiguri record.

Reprezentantii JPMorgan spera sa inregistreze si anul acesta profituri record si vor sa angajeze 4.000 de oameni la divizia comerciala si de investitii bancare precum si la cardurile de credit.

Aceste angajari nu vor compensa reducerile la posturi la diviziile de credite ipotecare si de retail.

Reducerile de personal reflecta presiunile sub care se afla bancile, chiar daca piata imobiliara din SUA si economia in ansamblu arata semne de redresare.

La filialele JPMorgan, unde vor fi concediati 6.000 de angajati, vor fi introduse automate pentru clienti, in vederea realizarii tranzactiilor zilnice, iar restul personalului se va concentra pe activitati mai profitabile, cum ar fi vanzarea unor servicii de gestionare a averilor.

JPMorgan este una din putinele banci americane care inca deschide noi filiale, dar prin introducerea automatelor pentru clienti spera sa aiba nevoie de un personal redus.

Cele 5.614 filiale ale bancii din SUA au 63.500 de angajati, reprezentand un

sfert din totalul personalului JPMorgan.

La nivel global, banca avea 258.965 de angajati la sfarsitul anului trecut si are ca obiectiv reducerea cheltuielilor cu un miliard de dolari in 2013.

JPMorgan anuntase intr-o prezentare publicata luni pe pagina de internet a companiei ca va concedia 4.000 de persoane in 2013.

Bancile americane pregatesc un nou val de concedieri

#concedieri JPMorgan, #disponibilizari banci SUA, #restructurare sector bancar , #Stiri Banci