Doha Bank va deschide in urmatoarele trei luni o reprezentanta in Romania, prima din Europa

Miercuri, 28 Februarie 2007, ora 15:16
858 citiri

Doha Bank, a cincea mare institutie de credit din Qatar in functie de valoarea de piata, va deschide o reprezentanta in Romania in urmatoarele trei luni, prima unitate a grupului arab in Europa, potrivit agentiei Dow Jones, citata de cotidianul Gulf Times.

"Vom deschide o reprezentanta in Romania, urmata la scurt timp de o sucursala", a declarat directorul general adjunct al bancii, Raghavan Seetharaman, intr-un interviu acordat agentiei de presa Zawya Dow Jones, la forumul directorilor generali din Orientul Mijlociu, organizat de Forbes in Qatar.

Decizia Doha Bank de a alege Romania ca punct de acces al pietei bancare europene a fost determinata de statutul ambelor tari de furnizori importanti de gaze naturale lichefiate, a aratat Seetharaman.

"Aceasta este prima noastra actiune care vizeaza accesul pe piata europeana", a afirmat oficialul Doha Bank, adaugand ca institutia financiara araba a mai depus patru cereri pentru a obtine licente de operare in Europa.

Doha Bank a anuntat recent ca se va extinde in Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrain si India. Saptamana trecuta, institutia araba a inaugurat o reprezentanta in Japonia, cu scopul de a promova colaborarile de afaceri cu firmele japoneze care au operatiuni in Qatar.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)