Draghi: BCE pregateste noi masuri neconventionale

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 10:45
1548 citiri
Draghi: BCE pregateste noi masuri neconventionale
Foto: ekonomski.mk

Banca Central Europeana (BCE) este gata sa adopte noi masuri neconventionale de sprijinire a economiei si a cerut personalului sau sa pregateasca terenul pentru punerea in aplicare a acestor masuri daca va fi necesar, a declarat joi presedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

BCE a lansat deja un program de refinantare pe termen lung, iar luna trecuta a inceput sa achizitioneze obligatiuni garantate cu active. Pietele financiare fac insa presiuni asupra BCE pentru ca institutia sa adopte masuri suplimentare, in special un program de relaxare cantitativa care sa includa si achizitii de obligatiuni suverane, informeaza Agerpres.

Consiliul guvernatorilor a cerut echipelor BCE si comitetelor adecvate din Eurosistem sa se asigure ca sunt pregatite sa implementeze noi masuri daca va fi nevoie', a declarat Mario Draghi in conferinta de presa de dupa reuniunea lunara de politica monetara. Draghi a repetat ca guvernatorii BCE sunt unanimi in hotararea de a utiliza si alte instrumente neconventionale, daca va fi nevoie.

De asemenea, Mario Draghi a spus ca nu exista diviziuni in randul consiliului guvernatorilor, pe fondul speculatiilor aparute in presa cu privire la existenta unor nemultumiri legate de stilul de conducere al lui Draghi. 'Este relativ normal sa nu fim intru-totul de acord cu privire la unele lucruri. Insa atunci cand avem diferente de opinii nu exista o linie de departajare intre nord si sud' a spus Mario Draghi.

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, sa lase nemodificata dobanda de politica monetara in zona euro la nivelul record de 0,05%. De asemenea, BCE a decis, joi, sa mentina nemodificata si dobanda la facilitatea de creditare marginala, la 0,30%, precum si dobanda la depozite, la minus 0,20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE masuri neconven ionale, #Banca Central Europeana , #Stiri Banci