Finantele au imprumutat 1,339 mld. lei de la banci

Joi, 10 Mai 2012, ora 17:57
1035 citiri
Finantele au imprumutat 1,339 mld. lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat joi 1,339 miliarde de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark, cu maturitatea de patru ani, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Titlurile de stat au scadenta in ianuarie 2016, iar nivelul randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 6,09%. Rata cuponului este de 5,75%, iar dobanda acumulata de 169,67 lei/titlu.

Valoarea totala a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitattie a depasit 2,282 miliarde de lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Tiriac Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Finantelor obligatiuni banci, #Ministerul Finantelor licitatie obligatiuni, #imprumut banci Ministerul Finantelor , #Stiri Banci