Finantele lanseaza, in februarie, titluri de stat de 1,1 miliarde lei

Luni, 29 Ianuarie 2007, ora 12:09
930 citiri

Ministerul Finantelor va lansa, in februarie, o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, in valoare de o suta milioane lei si o alta de obligatiuni de tip benchmark, in valoare de un miliard de lei, informeaza un comunicat al institutiei.

Data licitatiei pentru obligatiunile de tip benchmark este 1 februarie, iar pentru certificatele de trezorerie este 12 februarie. Termenele de emisiune sunt 5 februarie pentru obligatiuni si 14 februarie pentru certificate. Valoarea nominala a unei obligatiuni, respectiv a unui certificat, este de zece mii lei.

Ministerul Finantelor a programat, in primul trimestru din 2007, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare de 5,7 miliarde lei.

Certificatele de trezorerie vor avea scadente de sase si 12 luni, in timp ce obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea scadente de trei si cinci ani.

Licitatiile pentru certificatele de trezorerie vor avea loc in fiecare luna a anului 2007 si vor fi organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie va fi in ziua de luni, iar cea de decontare in ziua de miercuri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea loc in fiecare luna a acestui an, cu exceptia lunii ianuarie, si vor fi organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie va fi in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni.

Trimestrial, Ministerul Finantelor va publica un anunt referitor la maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv si alte elemente specifice emisiunilor anuntate.

Ministerul Finantelor a estimat ca va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)