FMI saluta masurile BCE dar solicita guvernelor sa implementeze politici fiscale pentru a sprijini cresterea

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:15
1387 citiri
FMI saluta masurile BCE dar solicita guvernelor sa implementeze politici fiscale pentru a sprijini cresterea
Foto: ziuanews.ro

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a laudat masurile adoptate de BCE pentru a combate criza si a cerut guvernelor sa implementeze politici fiscale pentru a sprijini cresterea, transmite site-ul sharecast.com.

Intr-un discurs rostit la Universitatea Bocconi din Italia, Christine Lagarde a definit masurile adoptate recent de BCE drept 'indraznete' dar institutia 'trebuie sa continue sa joace un rol crucial pentru a spijini cererea', potrivit Agerpres.

De asemenea, seful FMI a salutat intentia BCE de a adopta masuri suplimentare in cazul in care perspectivele privind inflatia si cresterea economiei se inrautatesc. 'Masurile sunt binevenite dar numai politica monetara nu este suficienta', a avertizat Christine Lagarde, subliniind necesitatea unor politici fiscale care sa sprijine cat mai mult cresterea economiei si crearea de locuri de munca.

Vorbind in fata studentilor italieni, directorul general al FMI a afirmat ca Italia trebuie sa adopte masuri pentru reformarea pietei muncii, a proceselor judiciare si a sectorului bancar.

'In prezent, sistemul financiar din Italia este afectat de creditele neperformante, care reduc capacitatea de a acorda credite', a declarat seful FMI, adaugand: 'Toate acestea impreuna: reformarea pietei muncii, a sistemului judiciar si a sectorului bancar reprezinta calea spre o crestere solida a economiei si spre crearea de locuri de munca'.

Luna trecuta, BCE a inceput sa cumpere obligatiuni ipotecare - primul pas al programului menit sa extinda bilantul sau cu pana la 1.000 de miliarde de euro (1.300 de miliarde de dolari). In timp ce se confrunta cu o inflatie scazuta in zona euro, BCE a adoptat si un program de achizitionare de obligatiuni garantate cu active pentru a revitaliza piata de obligatiuni, oferind companiilor o alternativa la finantarea bancara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Christine Lagarde FMI, #Christine Lagarde masuri adoptate BCE , #Stiri Banci