Frauda bancara - Aurelian Dochia : Este vorba de o adevarata retea

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 11:29
2555 citiri
Frauda bancara - Aurelian Dochia : Este vorba de o adevarata retea

Fostul director general BRD, Aurelian Dochia, a declarat ca este surprins de amploarea fraudei anuntate de procurorii DIICOT, joi, in care sunt implicati angajati ai ministerului Economiei si bancheri din cadrul BRD, CEC si BCR si precizeaza ca este posibil ca BNR sa fii informat procurorii.

Dochia a declarat, pentru Business24, ca este surprins de amploarea fraudei, pentru ca "acestea au existat permanent, dar de data aceasta este vorba de o adevarata retea, mult mai organizata decat in cazurile punctuale pe care le-am cunoscut in trecut".

Cea mai mare frauda bancara din Romania: 22 mil. de euro - Statul, implicat

Bancherul mentioneaza ca exista posibilitatea ca BNR ar fi sesizat DIICOT si ca datorita acesteia ar fi fost declansate investigatiile. "BNR nu are capacitatea sa faca urmarirea care sa sesizeze toate lucrurile suspecte care se intampla si nu poate sa gaseasca probe care sa gaseasca implicarea unor persoane", explica specialistul.

In ceea ce priveste banii pierduti de banci, in urma unui prejudiciu evaluat, momentan, la 20 de milioane de euro, Dochia crede ca "fara indoiala au intrat in buzunarele unor persoane, dar ramane sa vedem cine au fost acestia. O frauda de acest gen nu are alt scop decat acela de a "sifona" banii catre anumite persoane", spune Dochia.

Bancherul considera ca acest scandal este, in mod evident, o lovitura pentru sectorul bancar, atat din punct de vedere al situatiei financiare, cat si ca imagine.

"Sectorul bancar trece, oricum, prin momente dificile. Creditele neperformante au fost in crestere, iar criza din ultimii ani a facut ca sectorul sa fie privit cu mare neincredere si ca principalul vinovat", concluzioneaza Aurelian Dochia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aurelian Dochia frauda sistem bancar, #frauda sistem bancar, #evaziune fiscala , #Stiri Banci