Frauda bancara - BRD reactioneaza. Afla cum

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 12:40
2297 citiri
Frauda bancara - BRD reactioneaza. Afla cum

Activitatea BRD nu este afectata de actiunea intreprinsa de procurorii DIICOT in cazul unor fraude bancare de circa 22 milioane de euro, iar banca ramane la dispozitia autoritatilor pentru a furniza orice informatie necesara legata de acest caz

"Groupe Societe Generale a luat cunostinta de o actiune intreprinsa de procurori ai DIICOT. Conform comunicatului DIICOT, ancheta este in curs de desfasurare, iar faptele vor fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66C procedura penala referitoare la prezumtia de nevinovatie.Activitatea BRD nu este afectata de acest eveniment si BRD ramane la dispozitia autoritatilor pentru a furniza orice informatie necesara legata de acest caz", se arata intr-un comunicat al BRD.

Procurorii DIICOT au efectuat 50 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, la o retea care a obtinut zeci de credite de la mai multe banci, activitatea infractionala fiind sprijinita si de Aurel Saramet, director al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM si angajati in Ministerul Economiei.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii unui grup infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse - au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.

Potrivit sursei citate, invinuitii au obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii.

Cea mai mare frauda bancara din Romania: 22 mil. de euro - Statul, implicat LIVE TEXT

Joi dimineata, au fost efectuate 50 de perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor, precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este estimata la suma de 22 milioane de euro.

Peste o suta de persoane, printre care angajati de la BCR, BRD si CEC vor fi dusi la DIICOT pentru a fi audiati in acest caz.

Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre SRI.

#BRD frauda bancheri, #reactii BRD frauda bancheri, #acuzatii frauda bancheri BRD , #Stiri Banci