Frauda bancara - Directorul Raiffeisen: Banca nu este implicata in scandal

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 14:10
2156 citiri
Frauda bancara - Directorul Raiffeisen: Banca nu este implicata in scandal

Directorul general Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, nu crede ca banca sa este implicata in scandalul fraudelor bancare.

"Am auzit si eu, am citit pe un site (n.r. despre acest caz). Sunt de parere ca, cel mai bine, este ca organele competente sa faca investigatiile necesare si dupa ce stim ce s-a intamplat, as putea sa comentez. Pentru mine e foarte greu de comentat cazul specific pentru ca stiu prea putin despre acest lucru. Nimeni nu mi-a spus ca Raiffeisen este implicata in acest caz si am motiv sa cred ca nu suntem implicati. Sumele vehiculate sunt mari, dar nu atat de mari cat sa reprezinte o problema pentru o banca si sa-i afecteze activitatea", a declarat van Groningen, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialului, bancile trebuie sa aiba filtre specifice pentru a evita fraude mai ales in cazul in care vorbim despre grupuri de persoane.

"Oricum, orice banca face tot posibilul sa evite o frauda. Bancile au filtre care sa evite fraudele, teoretic, dar persoanele care lucreaza in grup sunt foarte greu de detectat. Nu stiu ce s-a intamplat in cazurile respective, dar acest lucru este inevitabil. De aceea, orice banca trebuie sa aiba un filtru pentru a evita intrarea in dificultati", a mai adaugat Steven van Groningen.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu, la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei, grupare specializata in obtinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totala a prejudiciului produs ridicandu-se la 22 de milioane de euro.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti vor fi aduse 100 de persoane in vederea audierii, urmand ca, dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

#scandal fraude bancare, #Raiffeisen fraude bancare , #Stiri Banci