Frauda imensa in SUA cu carduri false. Banii erau trimisi si in Romania

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:22
2166 citiri
Frauda imensa in SUA cu carduri false. Banii erau trimisi si in Romania

O retea infractionala internationala a orchestrat o frauda de peste 200 milioane dolari cu carduri de credit false in SUA, una din cele mai mari descoperite de Departamentul de Justitie, fiind trimisi bani in Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada, dar si in Romania.

Departamentul de Justitie a pus marti sub acuzare 18 persoane, la un tribunal federal din Newark, statul New Jersey. Liderii retelei erau Babar Qureshi si Muhammad Shafiq. Autoritatile nu au furnizat informatii personale despre acestia, transmite Bloomberg.

Inculpatii au creat mii de identitati false si profiluri de creditare si au contractat imprumuturi mari pe care nu le-au mai rambursat.

Sume de ordinul milioanelor de dolari au fost trimise in Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada si Romania, potrivit datelor FBI.

"Banii au fost folositi la cumpararea de masini de lux, aparatura electronica, tratamente spa, haine de lux si aur de milioane de dolari", se arata in documentele FBI.

Reteaua se folosea si de afaceri legitime precum magazine de bijuterii detinute de patru dintre inculpati, pentru realizarea de tranzactii.

#frauda carduri bancare, #frauda card SUA, #frauda bancara SUA Romania , #Stiri Banci