Ghetea (ARB): 2014, cel mai dificil an de la declansarea crizei economice

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 09:46
1127 citiri
Ghetea (ARB): 2014, cel mai dificil an de la declansarea crizei economice
Foto: qmagazine.ro

Reluarea cresterii creditarii reprezinta, alaturi de imbunatatirea relatiei client-banca si testele de verificare a calitatii activelor, principalele obiective pentru 2015, anul 2014 fiind, pentru sistemul bancar, poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declansarii crizei economice, a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Anul 2014 a fost, pentru sistemul bancar, poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declansarii crizei economice. La nivelul comunitatii bancare, am avut foarte multe probleme ridicate de oamenii politici, intr-un an electoral. Au fost nu mai putin de 4-5 proiecte de lege privind insolventa persoanelor fizice, una dintre aceste initiative trecand deja de Senat. Speram ca nu o sa treaca, insa, si de Camera Deputatilor, sau cel putin nu in forma propusa. Un alt moment dificil a avut loc in a doua parte a anului, fiind vorba de solicitarea venita din partea Bancii Nationale ca sistemul bancar sa treaca la curatarea bilantului, adica la scoaterea din bilant a creditelor neperformante. E de asteptat ca la finalul anului bilanturile bancilor sa fie curate', a afirmat Radu Ghetea, cu ocazia celei de-a XIX-a editii a Galei Premiilor Revistei "Piata Financiara", informeaza Agerpres.

Potrivit acestuia, principalele obiective pentru 2015 se refera la reluarea cresterii creditarii, alaturi de imbunatatirea relatiei client-banca si de testele de verificare a calitatii activelor.

"Creditarea merge in continuare, dar ea nu se mai face la nivelul cu care ne-am obisnuit ani de-a randul. Tocmai de aceea, reluarea cresterii creditarii reprezinta, alaturi de imbunatatirea relatiei client-banca si testele de verificare a calitatii activelor, principalele obiective ale sistemului bancar pentru anul 2015", a precizat presedintele ARB.

Printre premiantii galei organizate de Revista "Piata Financiara" se numara: Banca Transilvania, declarata "Banca Anului", Piraeus Bank - "Banca Anului Retail", Raiffeisen Bank-"Banca Anului Corporate", CEC Bank-"Most Trustful".

Premiul "Brokerul Anului in Asigurari" a revenit AON, iar VISA Europe (Romania) si Banca Nationala a Romaniei au fost premiate pentru sustinerea educatiei financiare.

Liderul Top 100 Companii 2013 a fost desemnata compania Automobile Dacia SA, Transelectrica a primit premiul de performanta pentru companii romanesti etc.AGERPRES/(AS-autor: Magdalena Tanasescu, editor:Nicoleta Gherasi)

#reluare crestere creditare, #imbunatatire relactie client banca , #Stiri Banci