Julius Baer preia operatiuni ale Bank Leumi din Luxemburg si Elvetia

Luni, 21 Iulie 2014, ora 11:05
1565 citiri
Julius Baer preia operatiuni ale Bank Leumi din Luxemburg si Elvetia

Banca elvetiana Julius Baer a anuntat, luni, preluarea operatiunilor de private banking din Luxemburg si Elvetia ale bancii israeliene Bank Leumi, intr-o tranzactie ale carei costuri ar urma sa se ridice la 70 de milioane de franci elvetieni (78 de milioane de dolari), transmite Reuters.

Julius Baer a precizat ca va plati Bank Leumi suma de 10 milioane de franci elvetieni, insa prin adaugarea cheltuielilor legate de restructurare, integrare si alte cheltuieli ar urma sa se ajunga la suma totala de 70 de milioane de franci.

Banca elvetiana estimeaza ca tranzactia va avea un efect neutru asupra castigurilor sale pe actiune, anul viitor.

Divizia de private banking din Elvetia a Bank Leumi are sub administrare active in valoare de aproximativ 5,9 miliarde franci, iar in Luxemburg administreaza active in valoare de 1,3 miliarde franci.

Julius Baer este investigata de autoritatile americane pentru i-ar fi ajutat pe americanii bogati sa evite plata taxelor, dar directorul general al bancii s-a declarat increzator ca se va ajunge la o solutie 'corecta si echitabila'.

Bank Leumi Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel, a fost infiintata in anul 1902 la Londra. Banca are, in prezent, o retea internationala cu sucursale si reprezentante in cele mai importante centre economico-financiare ale lumii.

In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 21 de unitati in cele mai importante orase si se concentreaza asupra segmentului firmelor de talie mica si medie.

Leumi Bank Romania a obtinut, in 2013, un profit net de 2,1 milioane de lei, in scadere fata de anul anterior, diferenta fiind cauzata in principal de castigurile mai mici inregistrate din dobanzi si schimbul valutar, precum si a cheltuielilor mai mari cu provizioanele.

#operatiuni private banking Leumi, #banca elvetiana Julius Baer, #operatiuni Bank Leumi , #Stiri Banci