Lazea, BNR: Cota unica diferentiata reprezinta o supraintarire a unui sistem care deja exista

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 09:10
2272 citiri
Lazea, BNR: Cota unica diferentiata reprezinta o supraintarire a unui sistem care deja exista

Ceea ce propun politicienii privind cota unica diferentiata reprezinta o supra-intarire a unui sistem care deja exista, a declarat, vineri, Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Se vorbeste acum de o diferentiere a cotei unice, in sensul existentei si a altor cote mai mici de 16%. A existat un articol, de acum trei zile, pe care foarte putina lume l-a bagat in seama. Acesta spune ca aceasta diferentiere exista. Datorita sistemului de deduceri, unul care are salariul mai mic si deduceri mai mari plateste din activitate 12%, altul plateste 14% si altul cu salariul mare plateste 16%. Ceea ce propun politicienii este o supra-intarire a unui sistem care deja exista. De ce o fac? E campanie electorala si asa mai departe. In ceea ce priveste fondurile europene, de ce oare au performat mai bine SAPARD, ISPA si toate alea? Nu cumva pentru ca erau unificate sub un acelasi management politic si tehnocratic.(...) Sunt multe lucruri care acum functioneaza mai prost decat inainte, iar impartirea acestor programe la 7, 8, 9 ministere a fost a fost si ea una dintre cauze?", a explicat Lazea.

Catalina Molnar, economist sef al UniCredit Þiriac Bank este de parere ca programele

de guvernare sunt populiste, la acest moment.

"Se zice ca in Romania nu sunt irigatii, sau un sistem de irigatii destul de bun, ministrul Agriculturii spune ca se vor face investitii de acum incolo, sau cel putin asta se doreste, dar imi aduc aminte de un articol in ziar cand spunea un fermier care si-a facut propriul sistem de irigatii si ulterior i s-a furat sau, in fine, s-a distrus. Cred ca respectarea dreptului proprietatii in general este macar un prim pas in acest sens. Cateodata cred ca exista teama de a face un lucru pentru ca poti ramane fara", a mai afirmat Molnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cota unica diferentiata, #impozit venit, #program guvernare cota unica, #Lazea cota unica, #Molnar program guvernare , #Stiri Banci