Marfin Leasing vrea sa isi majoreaza capitalul social de la 0,2 la 48,7 milioane euro

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 15:23
1666 citiri
Marfin Leasing vrea sa isi majoreaza capitalul social de la 0,2 la 48,7 milioane euro

Marfin Leasing, controlata de Cyprus Popular Bank (Laiki), institutie de credit care va fi lichidata, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 48,5 milioane de euro, la aproape 48,7 milioane euro, printr-o emisiune de actiuni noi care vor fi acordate spre subscriere actionarilor.

Operatiunea a fost aprobata de actionari intr-o adunare generala extraordinara la 7 martie. In prezent, compania are un capital social de 779.000 lei (sub 200.000 euro).

Majorarea capitalului va fi efectuata prin emiterea de noi actiuni cu o valoare nominala de 7,79 lei / titlu, care vor fi oferite spre subscriere, actionarii existenti beneficiind de dreptul de subscriere la majorare proportional cu cota detinuta. Acestia isi vor putea exercita dreptul de preferinta timp de o luna de la data publicarii hotararii actionarilor in Monitorul Oficial, respectiv 28 martie.

Dupa aceasta perioada, actiunile vor fi oferite spre subscriere actionarilor existenti care au participat la majorarea de capital, iar daca niciunul dintre acestia nu le cumpara, titlurile vor fi anulate.

Cipru a incheiat un acord cu zona euro si FMI pentru imprumuturi de 10 miliarde euro si care prevede pierderi pentru deponentii cu peste 100.000 de euro de la cele mai mari doua banci ale tarii. Cyprus Popular Bank (Laiki) va fi inchisa, iar depozitele de la cea mai mare banca, Bank of Cyprus, vor inregistra pierderi in cadrul unui proces de restructurare.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat la finele saptamanii trecute ca activele celor doua banci cu capital cipriot prezente in Romania reprezinta doar 1,3% din totalul activelor bancare, iar toate depozitele de la Marfin Romania, banca controlata de Laiki, are depozitele integral garantate.

Bank of Cyprus a anuntat luni ca suspenda operatiunile din Romania pentru o saptamana, incepand de la 1 aprilie, potrivit deciziei Bancii Centrale a Republicii Cipru, pentru a identifica o solutie de vanzare a sucursalei de la Bucuresti, insa clientii pot retrage bani de la bancomate.

#majorare capital Marfin Leasing, #banci Cipru Romania, #capital social Marfin Leasing, #actiuni Marfin Leasing , #Stiri Banci