Nivelul creditelor ipotecare in PIB nu va mai creste in urmatorii ani pe piata romaneasca

Joi, 24 Mai 2007, ora 11:39
822 citiri

Nivelul creditului ipotecar in Romania va ramane aproape identic cu cel din 2006 (2,4 la suta din PIB) in urmatorii ani, a apreciat, joi, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea. Motivul acestei stagnari este, potrivit lui Ghetea, reticienta bancilor de a credita clientii fara bonitate.

'La ora actuala in Romania nivelul creditului ipotecar este mult sub nivelul inregistrat in tarile UE, de numai 2,4 la suta din PIB in 2006 fata de 48,5 la suta din PIB in 2005, inregistrat la nivel European', a precizat Ghetea.

Acesta a spus ca procentul va ramane la acelasi nivel in urmatorii ani, desi volumul de creditare ipotecara va fi mult mai mare.

'Motivul acestei situatii se datoreaza bazei de date care ne ajuta sa nu intram in relatii cu clienti fara bonitate. Cred ca sunt suficienti de multi clienti pe piata din Romania care pot fi creditati la ora actuala astfel incat bancile sa fie in continuare inca cativa ani destul de reticiente pentru a-i servi pe cei cu o bonitate scazuta', a aratat presedintele ARB.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)