Operatiunea BCP in Romania incepe in septembrie cu o investitie de 290 de milioane de euro

Joi, 01 Februarie 2007, ora 04:25
965 citiri

Sucursala pe care BCP o infiinteaza in Romania urmeaza sa inceapa sa opereze in luna septembrie, cu o investitie de 290 de milioane de euro pana in 2011, a comunicat, astazi, institutia.

Inca anul acesta, BCP va face o inestitie de 40 de milioane de euro, in vederea inceperii activitatii cu 40 de sucursale.

Pana in 2011 se va face o inestitie suplimentara estimata la 250 de milioane de euro, pentru a se ajunge atunci la 100 de sucursale, a precizat administratia BCP in conferinta de presa de prezentare a rezultatelor anuale. Proiectiile financiare arata ca noua banca va inregistra un rezultat negativ de 30 de milioane de euro anul acesta, urmand sa intre pe profit in 2011.

Romania este privita ca "una dintre pietele europene cu cel mai ridicat potential", spune BCP, care crede ca acest potential se mareste prin aderarea acestei tari, anul acesta [in ianuarie], la Uniunea Europeana. Unul dintre aspectele evidentiate in prezentarea rezultatelor de catre presedintele executiv al BCP, Paulo Teixeira Pinto, a fost tocmai marirea numarului de operatiuni internationale ale grupului, care "au inregistrat o majorare de 42% la creditele acordate clientilor, reprezentand deja 13% din totalul grupului".

In privinta rezultatelor nete, Bank Millennium (Polonia) a inregistrat o crestere de 44% fata de 2005, la 77,2 milioane de euro, iar Millennium Bank (Grecia) a obtinut un profit de 15,1 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere, in termeni recurenti, de peste 300%.

Rador