Prima platforma online internationala pentru inovare deschisa in domeniul financiar-bancar

Joi, 27 Februarie 2014, ora 11:25
2602 citiri
Prima platforma online internationala pentru inovare deschisa in domeniul financiar-bancar

O echipa de cercetatori din cadrul Facultatii de Management din Fribourg (HEG-FR), Elvetia a dezvoltat prima platforma online internationala, care nu apartine unei institutii financiare, care ajuta companiile din domeniul financiar sa foloseasca inovarea deschisa.

Platforma se numeste IdeaVault.ch si ofera furnizorilor de servicii financiare posibilitatea de a valorifica creativitatea si inteligenta utilizatorilor din intreaga lume pentru a-si imbunatati serviciile si produsele comercializate.

In piata este un trend de receptivitate fata de ideile clientilor

In ultimii ani tot mai multe produse, servicii si procese au fost dezvoltate si optimizate avand la baza sugestiile si propunerile clientilor. Se poate astfel observa un trend de receptivitate crescanda din partea institutiilor si firmelor fata de ideile clientilor, care inlocuieste vechea atitudine caracterizata printr-o lipsa totala de transparenta.

Pana in prezent, sectorul financiar-bancar nu a reusit in mare masura sa profite de aceasta tendinta. Cu toate acestea, inovarea deschisa ofera companiilor financiare o multitudine de oportunitati pentru a imbunatati rapid afacerile lor, la fel cum se intampla in orice alta industrie.

IdeaVault.ch aduce impreuna firmele si clientii cu ajutorul platformei online, care este usor de utilizat, si care permite companiilor sa adreseze intrebari, la care clientii pot sugera solutii. Cea mai buna sugestie sau idee desemnata de compania care lanseaza intrebarea sau competitia va fi premiata cu un premiu. Oricine se poate inregistra pe IdeaVault.ch - fie in calitate de inovator sau reprezentand o companie de servicii financiare care urmareste inovarea.

Utilizarea platformei IdeaVault este gratuita

Avand in vedere natura de cercetare a proiectului, utilizarea platformei IdeaVault este gratuita pentru companii si persoane fizice deopotriva.

IdeaVault.ch a fost dezvoltat de o echipa de profesionisti condusa de Prof. Dr. Patrick Schuffel, Directorul Institutului de Finante din cadrul Facultatii de Management din Fribourg, Elvetia. Iustin Vadana in calitate de reprezentant al firmei Vadana Research & Web Consulting, s-a ocupat de partea tehnica a acestei platforme.

IdeaVault.ch a fost dezvoltat in cadrul unui proiect de cercetare stiintifica ce are drept scop gasirea de raspunsuri la intrebarile: "De ce este asa putin folosita inovarea deschisa in domeniul financiar-bancar?" si "Cat de larga ar trebui sa fie deschiderea companiilor din domeniul financiar-bancar fata de inovarea deschisa?".

Sponsorizat prin programul de cercetare Reseau de Competences de Suisse Occidentale (RCSO) si realizat in cadrul Scolii de Management din Fribourg, Elvetia, proiectul reprezenta o reala oportunitate oferita companiilor financiare de a adapta oferta lor noilor cerinte de piata.

"Platforma conecteaza bancile, managerii de active si firmele de asigurari cu inovatorii. IdeaVault.ch creeaza o situatie de castig de ambele parti permitand companiilor de servicii financiar-bancare sa foloseasca creativitatea si inteligenta utilizatorilor platformei premiindu-i pentru contributia lor", a declarat Patrick Schuffel, coordonatorul proiectului.

Printre partenerii proiectului se numara: Da Vinci Invest AG, Schweizer Kurantagentur AG.

#platforma inovare, #inovare servicii, #banci inovare , #Stiri Banci