Proiectul "Prima Casa" va deveni "Noua Casa"

Vineri, 07 Martie 2014, ora 17:31
2302 citiri
Proiectul "Prima Casa" va deveni "Noua Casa"

Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi, conform programului politic pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului, saptamana viitoare.

Acesta mai prevede stimularea mobilitatii tinerilor prin acordarea de subventii pentru chirie pentru cei care se muta in alt judet pentru primul loc de munca.

In vederea sprijinirii mediului de afaceri, se are in vedere: acordarea de facilitati fiscale pentru crearea de locuri de munca, stimularea si dezvoltarea sectorului IMM si consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea sectorului IMM.

Documentul Guvernului prevede consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice (si creditarea rurala), inclusiv prin capitalizarea Fondului de garantare si a Fondului de Contragarantare.

De asemenea, Guvernul are in vedere promovarea mai accentuata a antreprenoriatului in scopul dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, astfel incat acesta sa devina semnificativ in configuratia structurii de proprietate a economiei nationale.

Conform documentului, initierea si implementarea de programe tip long life learning destinate sectorului privat, dezvoltarea sistemului de fonduri regionale de garantare si incurajarea sistemului de asociere (mutualist) si reglementarea cadrului juridic necesar implementarii de "business angels", ca alternativa, la nivel micro, a bursei de valori, atragand capital dinspre investitori inspre firme mici, sunt elemente de baza pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

#proiect Prima Casa, #achizitionare locuinte noi, #prima casa 2014 , #Stiri Banci