Raiffeisen intra cu barda in salariile directorilor

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:34
1654 citiri
Raiffeisen intra cu barda in salariile directorilor

Raiffeisen Bank Romania a cerut unor angajati cu functii de conducere sa aleaga intre scaderea salariului cu pana la 30% si pierderea locului de munca, pe fondul crizei din zona euro, majoritatea optand pentru prima varianta.

Reprezentantii bancii au precizat ca, din septembrie 2010 pana in aceeasi luna a anului curent, 31 de angajati au parasit banca. In acelasi timp, au fost efectuate restructurari, mai multe posturi de conducere au fost desfiintate, angajatii find transferati pe posturi de executie, potrivit unor surse din piata, citate de money.ro.

"Raiffeisen Bank a derulat, incepand din 2008, programe de eficientizare a activitatii, adecvate evolutiei pietei. In principiu, in situatia in care un post de coordonare dispare, persoana respectiva poate primi o oferta de a prelua un post de executie, ceea ce inseamna si o remuneratie corespunzatoare. Numarul de salariati ai bancii la sfarsitul lunii septembrie 2011 era de 6.065, fata de 6.096 la aceeasi data a anului 2010", au spus reprezentantii bancii pentru money.ro.

Steven van Groningen, presedintele bancii, a mentionat ca nu stie nimic despre aceasta situatie.

Raiffeisen Bank International anunta joi ca s-ar putea retrage din cateva tari din Europa Centrala si de Est. Banca austriaca este un furnizor important de servicii financiare in regiune, avand subsidiare in 16 tari.

Directorul bancii, Herbet Stepic, nu a numit tarile respective, dar a spus ca decizia va afecta subsidiarele cu venituri mici si potential scazut de crestere. Este "foarte posibil sa ne retragem din vreo tara sau alta in viitor", a declarat el.

Decizia vine dupa ce autoritatea de reglementara financiara din Austria a emis recent reguli stricte pentru bancile austriece, care nu mai pot imprumuta filialele lor din Europa Centrala si de Est decat in conditii limitate.

Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania un profit dupa taxe de 60 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 29,1% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit unui raport publicat joi de grup.

In primele noua luni din 2010, profitul dupa impozitare al Raiffeisen International in Romania a fost de 85 milioane euro.

#Raiffeisen Bank profit Romania, #disponibilizari Romania Raiffeisen , #Stiri Banci