Raiffeisen preia active de un miliard euro de la Volksbank

Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:00
2207 citiri
Raiffeisen preia active de un miliard euro de la Volksbank

Grupul austriac Raiffeisen va prelua active in valoare de aproximativ un miliard de euro de la Volksbank, tranzactia vizand creditele clientilor corporate din Austria si pe plan international.

Preluarea depinde de avizul Autoritatii Federale pentru Concurenta din Austria, potrivit unui comunicat transmis joi de RZB.

Cele doua banci au selectat o prima transa de active, care urmeaza sa fie transferate la Raiffeisen Bank International.

Volksbank si RZB vor continua negocierile in urmatoarele saptamani pentru a lua o decizie privind restul activelor vizate. Raiffeisen ar putea prelua si alte credite ale clientilor VBAG din Austria si pe plan international, precum si o parte din afacerile internationale de leasing ale Volksbank.

Cele doua banci austriece sunt prezente si in Romania.

Activele Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro. Soldul creditelor catre clienti a scazut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, in timp ce depozitele constituite la banca au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.

Volksbank detine in Romania active de circa 4 miliarde euro.

Volksbank trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, care prevede si renuntarea la alte active.

In luna octombrie a anului trecut, controlul Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.

Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG/ WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%.

#preluare active Volksbank, #preluare credite Volksbank Raiffeisen, #credite corporate Volksbank, #preluari Raiffeisen , #Stiri Banci