Retailul va inflori in urmatorii trei ani

Joi, 12 Iulie 2007, ora 10:39
965 citiri

Activitatea institutiilor de credit va inflori in urmatorii trei ani pe segmentul de retail. Analistii Unicredit estimeaza ca imprumuturile acordate populatiei vor inregistra cresteri anuale medii de 34a comparativ cu numai 28% in cazul creditelor acordate firmelor.

In urmatorii ani, si produsele bancare concepute pentru populatie vor avea cea mai importanta dinamica, potrivit economistului Unicredit Rozalia Pal. De altfel, segmentul de retail va ramane cel mai dinamic la nivelul intregii regiuni. Creditele acordate de banci vor avea o rata de crestere cumulata de 28% pe an in acest an si in urmatorii doi ani, potrivit unui studiu prezentat ieri de analistii Unicredit.

Succesul retailului pe piata autohtona va fi consemnat in conditiile in care mai putin de jumatate dintre romanii cu varste de peste 15 ani vor avea relatii cu o banca. La acest capitol, in regiune Romania sta mai bine numai decat Bulgaria si Bosnia si Hertegovina.

Consumul ramane pe primul loc

Creditele de consum acordate de banci vor insuma 22,6 miliarde de euro la finele anului 2009, in timp ce imprumuturile contractate pentru achizitia de locuinte vor totaliza 5,6 miliarde de euro. Si in prezent volumul creditelor de consum este cu mult mai mare decat cel al creditelor ipotecare.

In anii urmatori, creditul de consum va avansa mai rapid decat imprumuturile acordate pentru locuinte. Cresterea medie anuala cumulata a creditelor pentru locuinte va fi de 31,6%, iar cea a imprumuturilor pentru consum va fi mai ridicata, de 34,9%. In perioada 2006-2009, depozitele constituite la banci vor avea cresteri inferioare imprumuturilor. Depozitele constituite la banci vor creste in medie cu 21%.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=313560>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>