Romanii din Italia au devenit interesanti pentru bancile din Romania. Vezi ofertele

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:51
4215 citiri
Romanii din Italia au devenit interesanti pentru bancile din Romania. Vezi ofertele

Pentru ca cei aproape un milion de romani care muncesc in Italia au venituri mai mari decat minimul pe economie din tara noastra, bancile de acasa au pregtit oferte personalizate pentru acestia. In lupta au intrat, deocamdata, Banca Transilvania si Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Estimarile efectuate la nivel european arata ca numarul romanilor care au ales sa migreze pentru locuri de munca a crescut. Aproximativ 2,1 milioane de romani lucreaza in alte state membre ale Uniunii Europene, conform proiectului Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013 - 2020.

Principalele state de destinatie ale romanilor plecati sa lucreze in strainatate sunt Italia - 890.000 persoane, Spania - 825.000 persoane si Germania - 110.000 persoane.

Diferenta de 275.000 de romani lucreaza in tari precum Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Suedia si Marea Britanie.

Numarul romanilor care au migrat pentru munca a crescut semnificativ dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Deocamdata atentia bancilor s-a indrepat spre cei care muncesc in Italia, tara aflata pe primul loc in topul celor "ocupate" de romani.

Intesa lanseza un credit imobiliar

Intesa Sanpaolo Bank Romania intentioneaza sa lanseze un credit imobiliar destinat romanilor care lucreaza in Italia, dar vor sa cumpere o locuinta in Romania.

Produsul este in faza de pre-testare si va fi lansat in cadrul unui proiect pilot in cadrul unor sucursale ale bancii mama (Intesa Sanpaolo Group) din Torino si Genova (Genoa).

"Ne dorim ca acest produs sa il lansam prin intermediul bancii din Italia, Intesa Banca dei Territori pentru a putea sa il dezvoltam in asa fel incat clientul care isi cumpara casa in Romania sa faca o singura vizita in sucursalele din Romania', a spus Dan Bota, director de retea in cadrul bancii.

Caracteristicile creditului

Pentru romanii din Italia interesati de un astfel de credit imobiliar, Business24 prezinta conditiile de creditare pe care trebuie sa le indeplineasca si costurile pe care sa le supoarte un client in cazul solicitarii unui astfel de imprumut.

Costuri: Creditul are o dobanda formata din EURIBOR reactualizat la trei luni, plus 6,10%. Valoarea creditului este cuprinsa intre 20.000 si 250.000 de euro. Comisionul de analiza dosar este de 200 euro, iar comisionul pentru serviciile prestate la cererea consumatorului este de 100 lei.

Perioada de acordare: Minimum: 2 ani, Maximum: 35 ani

Beneficiari: Persoane fizice romane cu rezidenta in Italia, clienti existenti sau noi ai Intesa Sanpaolo Group cu o vechime in munca de 3 luni la ultimul angajator si 12 luni vechime totala in munca (in cazul salariatilor) sau 24 luni (in cazul persoanelor fizice autorizate) care pot obtine o "scrisoare de bonitate" ("Letter of introduction") de la Grupul Intesa Sanpaolo si intrunesc criteriile de eligibilitate prezentate.

Destinatie: Dobandirea, prin contract de vanzare-cumparare, schimb, partaj (ex. finantarea realizandu-se pentru plata sultei) sau prin alte acte juridice, intregirea ori mentinerea drepturilor de proprietate asupra unui teren si/sau unei constructii realizate si/sau in faza la rosu.

Venit eligibil net lunar: minimum 700 EUR/ solicitant (daca codebitorul lucreaza in Romania se vor aplica regulile aferente cetateni romani care lucreaza in Romania-venit minim 800 lei)

Garantii: - Ipoteca in favoarea Intesa Sanpaolo Bank, asupra imobilului/imobilelor adus(e) in garantie care fac (au facut) obiectul investitiei sau eventual sunt aduse suplimentar in garantie;

- Garantie reala mobiliara pe conturile curente deschise la Intesa Sanpaolo Bank

- Asigurare imobil, inclusiv imbunatatiri aduse

Inca o banca "alearga" dupa clientii din Italia

Banca Transilvania se extinde in Italia si va deschide din luna noiembrie o sucursala la Roma, datorita numarului mare de romani din capitala italiana.

Formalitatile necesare pentru deschiderea sucursalei din Italia sunt in curs de finalizare.

"Decizia extinderii Bancii Transilvania in Italia are la baza numarul mare de romani din Roma: aproximativ 200.000, respectiv circa 10.000 de companii ale reprezentantilor comunitatii romanesti din zona", se arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia de credit va furniza clientilor din Italia, atat persoane fizice, cat si firme produse si servicii precum depozite, credite, serviciile de mobile si internet banking, carduri, serviciul de alerta prin SMS, posibilitatea achitarii acturilor pentru furnizorii din Romania, transferuri de bani Western Union, dar si pachete de produse dedicate.

#romani italia, #credite romani italia, #credit imobiliar Intesa Sanpaolo, #costuri imprumut romania , #Stiri Banci