Tara care le plateste locuitorilor ratele la banci

Marti, 20 Mai 2014, ora 11:01
1948 citiri
Tara care le plateste locuitorilor ratele la banci

Islanda a anuntat recent ca a lansat cu succes un program de anulare partiala a datoriilor pentru cei cu credite ipotecare, de care ar urma sa beneficieze aproximativ jumatate dintre gospodarii.

Fiecarui debitor ar urma sa i se scada pana la 26.000 de euro din suma datorata bancii. Fiscul islandez a inaugurat duminica site-ul "leidretting.is", unde islandezii se pot inscrie in program, informeaza Sky News Australia.

Doar in primele doua ore si-au depus dosarele 5.000 de oameni, conform unei surse citate de cotidianul islandez Frettabladid.

Parlamentul islandez a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute o lege prin care debitorii pot solicita o anulare a datoriei in cadrul unui program finantat integral de stat.

O astfel de masura a fost una dintre principalele promisiuni ale Partidului Progresului al premierului Sigmundur David Gunnlaugsson si ale aliatilor sai conservatori din Partidul Independentei, in perioada campaniei pentru alegerile generale din luna aprilie a anului ...citeste mai departe despre "Tara care le plateste locuitorilor ratele la banci" pe Ziare.com

#Islanda credite ipotecare, #rate credite buget, #ajutor debitori , #Stiri Banci