Tariceanu: Economia functioneaza in pofida suspendarii presedintelui si a atacurilor la "oligarhi"

Luni, 07 Mai 2007, ora 18:15
722 citiri

Economia a continuat sa functioneze in pofida atentionarilor unor analisti privind efectul negativ al suspendarii presedintelui si atacurilor la adresa investitorilor, catalogati "oligarhi", datorita concentrarii Guvernului pe probleme reale si nu pe tensiuni politice, a afirmat premierul Tariceanu.

El a declarat, intr-o conferinta organizata, luni, de Ziarul Financiar, ca exceptand unele "puseuri negative" determinate mai curand de evolutia pietelor internationale si nu de factori interni, economia a continuat sa functioneze in ultimele luni, desi multi analisti au atentionat ca suspendarea presedintelui tarii va genera un impas.

Premierul a apreciat ca evolutia pozitiva a economiei se datoreaza capacitatii Guvernului de a se concentra in principal asupra problemeleor reale ale societatii si mediului de afaceri si mai putin pe temele politice care genereaza permanent tensiuni.

Seful Guvernului a aratat ca investitiile in domeniul infrastructurii nu trebuie amanate din cauza unui "tip fatal de gandire de genul «Nu avem nevoie de autostrazi»", ca interesele Romaniei nu trebuie neglijate de teama de "a nu supara Bruxelles-ul", iar oamenii de afaceri nu trebuie atacati permanent si catalogati ca "oligarhi".

"Astazi, dupa 17 ani in care a trebuit permanent sa gestioneze crize, Romania este in situatia in care trebuie sa gestioneze succesul", a spus Tariceanu.

El a prezentat si prioritatile Guvernului pentru perioada urmatoare, precum continuarea reducerii contributiilor de asigurari sociale si mentinerea cotei unice de impozitare, reamintind totodata ca taxele si impozitele pe 2008 nu vor fi modificate.

<b>Bloombiz</b>
Sursa: <a ahref=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>