Unicredit ar putea ajuta la consolidarea capitalului Bank of Austria

Luni, 18 Martie 2013, ora 16:57
1448 citiri
Unicredit ar putea ajuta la consolidarea capitalului Bank of Austria

Grupul bancar Bank Austria, care controleaza si subsidiarele din Europa Centrala si de Est ale grupului italian UniCredit, a anuntat luni ca vrea sa-si consolideze capitalul in acest an cu ajutorul grupului-mama pentru a putea profita de oportunitatile de crestere oferite de regiunea CEE, transmite Reuters.

Cu toate acestea oficialii Bank Austria au precizat ca discutiile pe acest subiect cu banca mama sunt deocamdata intr-un stadiu incipient.

"Majorarea de capital va veni de la banca mama. Ce marime va avea si ce fel de instrumente vor fi utilizate se mai discuta inca", a declarat directorul general de la Bank Austria, Willibald Cernko.

Bank Austria a informat luni ca in 2012 profitul sau net s-a dublat pana la 423 de milioane de euro, in pofida faptului ca banca a preluat cheltuieli in valoare de 423 de milioane de euro de pe urma vanzarii participatiei grupului la banca ATF Bank din Kazahstan si alte provizioane in valoare 165 milioane de euro in Ucraina.

"Intentionam sa continuam sa ne reducem riscurile, sa intarim baza de capital si sa investim capitalul care va deveni disponibil de pe urma vanzarii ATF in acele tari din Europa Centrala si de Est care au cel mai mare potential de crestere", a spus Cernko. "As dori sa subliniez ca aceasta decizie nu schimba angajamentul nostru fata de regiunea CEE", a mai spus Cernko, adaugand ca diviziile din CEE au fost responsabile pentru 75% din rezultatele pe 2012.

UniCredit a realizat anul trecut un profit net de 865 milioane de euro, dupa ce in 2011 a inregistrat pierderi de 9,2 miliarde de dolari din cauza crizei datoriilor suverane. Banca italiana a precizat ca divizia sa din Austria a semnat un acord de vanzare cu KazNitrogenGaz, o companie detinuta de omul de afaceri Galimgean Iesenov, privind vanzarea pachetului de 99,75% din actiunile ATF Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consolidare capital Bank Austria, #Bank Austria Unicredit, #rezultate financiare Bank Austria, #crestere Unicredit Europa Est , #Stiri Banci