Antonescu s-a intalnit cu Isarescu pentru a discuta evolutia cursului

Marti, 24 Iulie 2012, ora 08:40
1918 citiri
Antonescu s-a intalnit cu Isarescu pentru a discuta evolutia cursului

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni, ca s-a intalnit cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu in prima zi de interimat pentru a intelege "foarte bine" raportul dintre criza politica si cursul de schimb si ce trebuie declarat pentru a influenta benefic evolutiile economice.

"Am avut de altfel in prima zi a acestui scurt mandat interimar o intalnire, printre altii, si cu guvernatorul BNR. Nu am avut-o, asa, ca sa fac pe presedintele. Am avut-o pur si simplu - pentru ca eram in mijlocul unei crize politice - sa inteleg foarte bine, pe de o parte, care e raportul intre aceste intamplari politice din Romania si cursul valutar. Si doi: ce trebuie sa evitam, chiar si la nivel de declaratii, sau ce trebuie sa declaram noi, cei care avem anumite pozitii in stat, pentru a influenta benefic toate aceste evolutii", a spus Antonescu, la Digi 24.

Cursul de referinta anuntat luni de BNR era de 4,6009 lei/euro, un nou maxim istoric inregistrat de moneda unica, in crestere cu 0,35% fata de sedinta precedenta, cand euro a fost cotat la 4,5848 lei.

Curs valutar: Euro a sarit de pragul de 4,6 lei.

Analistii cred ca pana la sfarsitul saptamanii, pe fondul crizei politice, cursul valutar ar putea ajunge la 4,65 lei pe euro.

"Este posibil sa se mai deprecieze moneda nationala, dar nu cred ca in mod major, insa aceste riscuri de depreciere vin si din partea factorilor externi. Dupa cum vedem, sentimentul fata de zona euro s-a deteriorat si continua sa se deterioreze, euro atinge noi minime si acesta ar putea fi un factor de slabiciune in continuare a leului", a declarat luni pentru Business24 economistul sef Volksbank, Melania Hancila.

Evolutia din aceasta saptamana tine de nivelul pana la care il lasa Banca Nationala sa mearga. Ar putea ajunge pana la 4,65 lei, a mai spus Melania Hancila.

Melania Hancila: Pana la sfarsitul saptamanii cursul ar putea ajunge la 4,65 lei/euro.

#curs valutar euro, #curs euro Isarescu, #curs euro Antonescu, #curs euro criza politica , #Curs valutar