Cele mai interesante bancnote din lume, cu rechini, dragoni sau jucatori de hochei

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 17:50
2255 citiri
Cele mai interesante bancnote din lume, cu rechini, dragoni sau jucatori de hochei

Un mod obisnuit de a compara bancnotele este in functie de cursul valutar, insa unul mult mai distractiv este in functie de originalitatea cu care au fost create.

Diverse state din toate colturile lumii si-au folosit creativitatea pentru a realiza niste bancnote inedite, scrie Business Insider.

De la lideri din secolul al XIX-lea, activitati specifice tarii sau imbinari de culori orbitoare, autoritatile au gasit numeroase modalitati de a-si face banii mai putin plictisitori.

Jurnalistii americani sunt de parere ca dolarul este cea mai plictisitoare bancnota din lume, prin culorile fade si lipsa de diversitate. Fiecare chip de pe acestea ii apartine unui barbat de culoare alba. Ei au intocmit o lista cu cele mai interesante bancnote din lume.

Coroana islandeza. Cu un design amuzant, asemanator desenelor animate nordien, bancnota devine distractiva pentru intreaga familie, inclusiv pentru cei mici.

Citeste mai multe despre Cele mai interesante bancnote din lume, cu rechini, dragoni sau jucatori de hochei pe Ziare.com

#coroana islandeza, #bancnote inedite , #Curs valutar