Cum arata noua bancnota de 20 de euro

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 11:00
1913 citiri
Cum arata noua bancnota de 20 de euro
Foto: New York Times

Banca Centrala Europeana (BCE) a dezvaluit marti noua bancnota de 20 euro din seria "Europa", care va intra in circulatie in luna noiembrie a acestui an, informeaza un comunicat de presa al BCE.

Noua bancnota include un element de siguranta inovator, respectiv o "fereastra-portret" pozitionata in holograma.

Atunci cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta, redand un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei.

Similar noilor bancnote de cinci si zece euro, noua bancnota de 20 de euro include, de asemenea, un "numar verde-smarald" si un portret al Europei in filigran, transmite Agerpres.

"Fereastra-portret reprezinta o adevarata inovatie la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor si este rezultatul eforturilor depuse de Eurosistem pentru a asigura in continuare rezistenta la contrafacere a bancnotelor euro, ceea ce va consolida increderea pe care cei 338 de milioane de cetateni din intreaga zona euro o au in bancnotele lor", a declarat presedintele BCE, Mario Draghi.

Aceasta va fi cea de a treia bancnota din seria "Europa", dupa cea de cinci euro care a intrat in circulatie in luna mai 2013, urmata la sfarsitul lunii septembrie anul curent de noua bancnota de 10 euro.

Bancnotele din seria "Europa" cu denominari mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro si 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. In paralel, actualele bancnote euro, emise in luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulatie.

In prezent, bancnotele euro sunt utilizate in comun de 338 de milioane de cetateni din 19 tari si au o valoare nominala combinata de 1.000 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancnota noua euro, #BCE bancnota euro , #Curs valutar