Curs valutar 30 iulie: Euro bate in retragere, dolarul sare de 4 lei

Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:17
8441 citiri

Euro s-a depreciat usor, joi, in timp ce dolarul a crescut considerabil.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 4,4075 lei/unitate, pentru moneda unica, ce inseamna un salt inapoi de 0,26% fata de sedinta precedenta.

Pe de alta parte, dolarul a depasit pragul de 4 lei/unitate, ajungand la o cotatie de 4,0152 lei/unitate, dupa un avans de 0,52% fata de sedinta precedenta.

La randul sau, francul elvetian a coborat de la 4,1536 lei/unitate la 4,1401 lei/unitate, in timp ce aurul s-a ieftinit, joi, de la 140,8031 lei/gram la 140,2510 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"EUR/RON a continuat sa se tranzactioneze intr-o banda restransa si a inchis sedinta aproape fara variatie, la 4,4180, in timp ce volumele imbunatatite sugereaza un nivel bun al cererii si al ofertei. Cum Rezerva Federala a SUA inca pastreaza posibilitatea cresterii dobanzii cheie in septembrie, multe depind acum de evolutia pe piata muncii din State.

ING anticipeaza o crestere in septembrie daca urmatoarele doua raportari vor arata fiecare crearea a peste 200.000 de locuri de munca si un avans anual al salariilor de aproape 2,5%, in absenta unor socuri negative din alte zone.

Daca aceasta situatie se va materializa, EUR/RON ar putea sa fie supus unor presiuni mai puternice de cumparare. Pentru astazi, insa, credem ca intervalul de tranzactionare de 4,4100-4,4300 ar trebui sa se mentina", se arata intr-o analiza ING Bank remisa joi.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#curs euro leu, #curs leu dolar, #curs bnr euro, #curs bnr, #curs franc elvetian, #pret aur , #Curs valutar